"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

13 Şubat 2016 Cumartesi

FİNCAN BÖREĞİ ***SERMİN

MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 1 demet ıspanak
  • 200 gr kıyma
  • 2 yumurta (sarısının birisi üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • çörek otu,susam,baharat
YAPILIŞI
İç harcı için;  kıyma 1 çorba kaşığı zeytinyağında sotelenir. Üzerine ince ince kıyılmış ıspanaklar eklenir. İsteğe göre yeşil soğan veya sotelenmiş kuru soğan eklenir , kırmızı pul biber , karabiber ve tuz eklenerek soğumaya bırakılır.
Bir yufka üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölünür. Üzeri yağ,süt,yumurta karışımı sürülür. Kenarları sarkacak şekilde kahve fincanı içine yerleştirilir. İçine kıymalı harç konur ve kenarları kapatılarak bastılırır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevrilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu veya susam sürülür. 180 derece fırında kızarıncaya kadar , pişirilir sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder