"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

25 Haziran 2016 Cumartesi

EKŞİ MAYA EKMEK ***YADİGAR


Ekşitilmiş mayayı kavanoz içinde arkadaşımdan aldım. Hergün 1/4 su bardağı un 1/2 su bardağı ılık su ile besledim. Oda sıcaklığında bekledi.

MALZEMELER
  • 4-5 su bardağı elenmiş yarı yarıya köy unu ve hazır un karışımı
  • 1 su bardağı ekşi maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • susam,ayçekirdeği içi,haşhaş,çörekotu  vs
YAPILIŞI 
Bütün malzemeler ılık su katılarak yumuşak bir hamur yapılır. mayaya tuz ve şeker temas ettirilmez. Üzeri örtülerek 1 saat kadar dinlendirilir. İçine tohumlar konarak tekrar yoğurulur. Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır hamur yayılır. El ıslatılarak şekil verilir. Üzerine çörek otu veya ayçekirdeği serpilir. Fırına konur yanına da 1 kase su konur (yumuşak olması için) . 6-7 saat fırında bekletilir.İyice kabarınca fırın 200 derece de çalıştırılır. Çok lezzetli bir ekmek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder