"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

13 Nisan 2017 Perşembe

ACI KIRMIZI PUL BİBER YAPIMI *** Ahmet


MALZEMELER

  • 3 kilo acı kırmızı cin biberi 
  • 1-- 1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Biberler yıkanıp kurulandıktan sonra ipe dizilerek veya doğranarak güneşli bir ortamda karartmadan kurutulur. Kuruyan biberler saplarından ayıklanır. Blenderdan çekilir. İlk çekimde bir iki damla zeytinyağı koyarsanız acı havaya yayılmaz. Çekirdeklerin üstte kalacağı gözenekte bir  elek ile elenir. Çekirdeklerinden ayıklanmış biberlere 1 -1.5  kaşık zeytinyağı konarak harmanlanır. Güneşte bir kaç gün daha havalandırılır . Güneşte bekletilince daha kırmızı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder