- 3 kilo karnıbahar
- 2 adet kırmızı pancar
- 3 su bardagı sirke
- 1 baş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz acı biber
- 3 çorba kaşığı iri tuz
- isteğe göre 2 adet havuç
- 5 litrelik cam kavanoz
YAPILIŞI
Karnıbahar yıkandıktan sonra dallarına ayrılır. Kavanoza iri doğramış pancarlar ile doldurulur. Sirke sarımsak tuz ve baharatlar karıştırılır. Kavanozun alacağı kadar toplam sıvı olacak şekilde kalanı su ile tamamlanır. Karışım kavanoza eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. Karanlık ve orta ısıda bir yere konur. Ertesi gün kavanoz ters düz yapılarak karışması sağlanır. 2 -3 hafta sonra karnıbahar turşusu yenmeye başlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder