"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

11 Nisan 2017 Salı

Haşhaşlı Islak Kurabiye *** Sermin


Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 2.5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • haşhaş
Şerbeti için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
Yapılışı
İlk olarak tereyağı ve yumurtamızı kabın içinde karıştırmaya başlayalım.Ardından un şeker ilave edip iyice yoğurmaya devam edelim. Kakao ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır haşhaşa bulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine şam fıstığı, ceviz, badem vs ile süslenir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 25 dakikada pişiyor. Bu arada şerbeti hazırlanır ve ılımaya bırakılır. Pişen kurabiyeler servis tabağına alınır ve şerbeti dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder