- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
- 5 su bardağı elenmiş un (ben yarı yarıya tam buğday unu ve beyaz un ile karıştırıyorum)
YAPILIŞI
Süt maya su süt yağ şeker tuz karıştırılır. Azar azar un eklenerek yoğurulur. 5 dakika ele yapışmayan yumuşak kıvamda hamur yapılır. Üzeri strec ile örtülerek 1 saat dinlendirilir. 1 Saat sonunda hamur tekrar yoğurularak havası alınır. Hamurdan 15 tane mandalina büyüklüğünde beze yapılır strec örtülerek 15 dakika dinlendirilir. Bu arada fırın 250 derecede ısıtılır. Bezeler küçük pasta tabağı büyüklüğünde az unlanarak açılır pişirme kağıdı serili fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde 5 tane beze serilir. Bekletmeden tepsi fırının orta sırasına konur. Isınmış fırında yaklaşık 10 dakikada pişer. Fırın başından ayrılmamak gerekir çok çabuk pişiyor. Kalan 10 beze aynı şekilde pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder