"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

15 Şubat 2018 Perşembe

MAGNOLİA *** EZEL


MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 kutu krema 200 ml
  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • süslemek için meyve ve ceviz içi
YAPILIŞI
2 paket eti burçak rondodan çekilip toz haline getirilir
Süt toz şeker yumurta sarısı nişasta un ve vanilya tel ile çırparak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca kremayı ekleyip iyice çırpılır.
Dondurma kaplarına 2 şer yemek kaşığı bisküvi konur. kenarlara istenen mevsim meyveleri doğranarak yerleştirilir. Çilek şeftali kayısı kivi vs meyvelerden olabilir. 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz içi serpilir. Üzerine 1 kepçe muhallebi konur. Tekrar bisküvi meyve ceviz muhallebi konarak kadeh doldurulur. Üzeri meyvelerle süslenir. Vişne ahududu böğürtlen ceviz ile süslenir. 4-5 saat buzdolabında bekletilir. Aynı gün tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder