"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

30 Haziran 2018 Cumartesi

YULAFLI KURABİYE * GÜLGÜN

Malzemeler
  • 3 su bardağı yulaf
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ / tereyağ kullanabilirsiniz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm ( kayısı incir gibi tatlı kuruyemişler kullanabilirsiniz.)
  • 1 çay bardağı doğranmış hurma
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi  
  • 1 çay bardağı ceviz içi ( Fındık ve çikolata kullanabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
Yapılışı
Yulafın yarısı robottan çekilerek un haline getirilir. 2 yumurta ile karıştırılır. Süt Yağ üzüm hurma ceviz içi hisndistan cevizi karbonat ve un eklenerek kaşık ile iyice karıştırılır. Kalan yulaflar da eklenir. El ile ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak yağlı kağıt dizili fırın tepsisine dizilir. 170 derecede önceden ısıtılılmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder