"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

30 Haziran 2018 Cumartesi

ISPANAKLI KREP

MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tam buğday Unu
  • yarım kilo yaprak ıspanak
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • karabiber kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Zeytinyağında ince kıyılmış soğanlar ve ıspanaklar sotelenir. baharat ve tuzu eklenir. Ilınınca beyaz peynir rendelenir.
Yumurta süt su karbonat şeker robot ile iyice karıştırılır. Bir tutam tuz eklenir. Yavaş yavaş un eklenir. Tahin kıvamında akışkan bir hamur yapılır. Koyu olursa krepler kalın olur. Çok sıvı olursa pişirmesi zor olur. Kıvamını pişirirken de ayarlayabilirsiniz. Krepler kalın oluyorsa biraz su veya süt ekleyebilirsiniz. Tava hafif yağlanır ve hamur tavanın ortasından akıtılarak her tarafına yayılır. her iki taraf çevrilerek pişirilir. Krepler piştikten sonra 2 ye bölünür. Her bir yarım dairenin ortasına ıspanaklı harç konarak rulo yapılır. İsteğe göre üzerine kaşar rendelenerek 5 dakika fırında tutulur sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder