- 500 gr baklava yufkası
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Tahin zeytinyağı ile karıştırılarak seyreltilir. Baklava yufkası üzerine fırça ile tahin sürülür. Bir yufka daha serilir onun üzeride tahinlenir. Şeker ceviz ve tarçın karışımı serpilir. üzerine araları tahin sürülmüş 2 kat daha yufka serilir. Kısa kenarlarından her iki taraftan rulo yapılır. Ortasından kesilir. Her bir rulo 4 veya 5 parçaya bölünür. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Çabucak yanabilir pişerken iyi takip etmek gerekir. Uzun süre hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder