- 1 paket lavaş (ben tam buğday unundan yapılanı aldım)
- çörekotu
- haşhaş
- susam
- anason
- ayçekirdeği içi
- kırmızı pul biber, tuz
- 1 yumurta
YAPILIŞI
2 lavaş üstüste konur mutfak makası ile 2 cm lik şeritler halinde kesilir. Yanyana yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 1 yumurta içine 1 çorba kaşığı su konarak çırpılır. Lavaş şeritlerin üzerine yumurta sürülür. Yukarıda verilen tohumlar üzerine serpilir. Çok az kırmızı pul biber ve tuz serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 5-7 dakika 200 derecede pişirilir. Fırından çıkarılır soğumaya bırakılır. Aynı şekilde kalan lavaşlar da pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder