"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

25 Eylül 2018 Salı

PATLICAN PAÇA ***MUSTAFA

MALZEMELER

  • 1 kilo küçük patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Arzuya göre 1 çorba kaşığı ev yapımı acı biber sosu veya acı cin biber konabilir.
  • 3-4 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz karabiber 
YAPILIŞI
Patlıcanlar soyulduktan sonra enlemesine 4 dilim yapılır.(yelpaze şeklinde)  30 dakika tuzlu suda bekletilir. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağında sotelenir.Biberler eklenerek harlı ateşte sotelemeye devam edilir. Kabuğu soyulmuş doğranmış domates ve salça eklenir. Tuz ve baharatı eklenir. Su ile durulanan patlıcanların suyu sıkılır. Yayvan bir tencereye konur. Yapılan harç patlıcanların arasına yerleştirilir. Sirke ve 1 çay bardağı su konarak kapağı kapatılır pişirilir. Pişmeye yakın ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder