MALZEMELER
- 1 büyük lahana
- 1 kilo taze kelek
- 1 kilo ajur
- 1 kilo yeşil domates
- 1 kilo havuç
- yarım kilo yeşil kıl biber
- 250 gr acı cin biber
- 2 demet maydonos
- 1 demet kereviz yaprağı
- 8-9 çorba kaşığı tepeleme iri kaya tuzu...Yaklaşık 1 su bardağı
- 2 su bardağı ev sirkesi
- 4-5 baş sarımsak
- zeytinyağı
YAPILIŞI
Lahanalar çatala gelecek şekilde kıyılıp büyük bir kaba konur. Tuz azar azar eklenerek lahanalar ovalanır. suyunu vermeye başlayınca bir kenara konur diğer sebzelerin hepsi küp küp doğranır. Kerevizin sap kısmı kavanozların en üstüne koymak için ayrılır. Doğranan sebzeler lahana ile harmanlanır. 2 su bardağı sirke konur ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Harmanlanıp suyu ile birlikte 1 kiloluk kavanozlara bastırarak doldurulur. Üzerine kereviz sapları konur 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir sıfır kapakla sıkıca kapatılır. 11 büyük kavanoz 3 adet küçük kavanoz doldu. Serin karanlık bir yere konur. 2 hafta sonra yemeye hazır hale gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder