MALZEMELER
- 4 Yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı tereyağı karışımı
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı ılık su ve süt karışımı
- 2 su bardağı elenmiş un
- Yarım su bardağı tahin
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 havuç (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. Yağ, süt,su eklenir karıştırılır. Un ,kabartma tozu ,vanilya ,havuç, tarçınlı ceviz ve tahin eklenir çok az karıştırılır. Yağlanmış kalıbın içine susam serpilir. Karışım kalıba dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kahverengi olana kadar pişirilir. Piştikten sonra 15 dakika fırın içinde bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder