"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

12 Ocak 2019 Cumartesi

SU MUHALLEBİSİ


MALZEMELER

  • 2 su bardağı süt (bardak 200 ml)
  • 2 su bardağı kokulu üzüm suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı az tepeleme mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı dövülmüş badem içi
  • 3 adet muz
  • 1 çay bardağı böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Süt, üzüm suyu, su, nişasta ve tereyağ iyice karıştırılır. Ocağa alınıp karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra da 5 dakika daha karıştırılarak pişirilir.Kaselere doldurulur  halka halka doğranmış muz ve böğürtlen ile süslenir. üzerine dövülmüş badem içi serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder