MALZEMELER
- 2 su bardağı süt (bardak 200 ml)
- 2 su bardağı kokulu üzüm suyu
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı az tepeleme mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı dövülmüş badem içi
- 3 adet muz
- 1 çay bardağı böğürtlen
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Süt, üzüm suyu, su, nişasta ve tereyağ iyice karıştırılır. Ocağa alınıp karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra da 5 dakika daha karıştırılarak pişirilir.Kaselere doldurulur halka halka doğranmış muz ve böğürtlen ile süslenir. üzerine dövülmüş badem içi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder