"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

20 Ocak 2019 Pazar

SUPANGLE (KOKULU Üzüm suyu konservesinden)

MALZEMELER

  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı kokulu üzüm suyu (1 bardağı soğutulmuş olacak)
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı hafif tepeleme un
  • 3 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 100 gr çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • süslemek için kek, böğürtlen ve hindistan cevizi
YAPILIŞI
4 su bardağı süt, 1 su bardağı üzüm suyu 2 yumurta sarısı, un, kakao iyice karıştırılır ve karıştırarak pişirmeye başlanır.Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha sürekli karıştırılarak pişirilir. 
Ocaktan alınır ve çikolata ve tereyağ eklenerek erimesi sağlanır. Karıştırarak 10 dakika soğumaya bırakılır.
Küp şeklinde kesilmiş kekler süte batırılarak kaselerin dibine konur. Ilınmış olan karışıma 1 su bardağı soğutulmuş üzüm suyu yavaş yavaş eklenerek blender da karıştırılır. Karışım kaselere dökülür üzeri böğürtlen ve hindistan cevizi ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder