"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

11 Ocak 2023 Çarşamba

SUŞİ



      MALZEMELER
  • 1 paket yosun
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet uskumru ,palamut veya somon(300gr)
  • 1 tane avokado (çok olgun olacak)
  • 1 tane kırmızı etli kapya biber
  • 1 tane turp(wasabi yerine)
  • 2 tane salatalık
  • 1 küçük kutu süzme peynir
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam dereotu
  • Bambu mat
YAPILIŞI
1 su bardağı pirinç su ile iyice yıkanır. 1.75 su bardağı su ile pişirilir. Suyunu çekince kapağı açılmadan 10 dakika dinlendirilir. Bu arada  salatalık (salatalık çekirdekli ise sulanmaması için çıkartılır.) biber, turp uzun uzun jülyen dilimlenir. Avokado çatal ile iyice ezilir. 
Dinlenen pirinç içine  2 kaşık yağ, elma sirkesi, bir çay kaşığı tuz karıştırılır. Yerli pirinç tatlı olduğundan şeker katmaya gerek yok. Suşi için özel pirinç alırsanız bir tatlı kaşığı şeker katabilirsiniz. Balıklar parmak şeklinde uzun uzun söğüş yapılır kılçıkları ayıklanır çok az zeytinyağı veya tereyağında sotelenir.
Bambu mat , strech ile iyice kaplanır. Üzeri hafif yağlanır. Yosun, mat üzerine parlak kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilir. Yosun üzerine iki yemek kaşığı pirinç elinize yapışmasın diye parmaklar ıslatılarak serilir. Sizden uzak tarafında bir cm lik yosun boş bırakılır. Yosunun kendinizden tarafına enlemesine bir tatlı kaşığı süzme peynir sürülür. Salatalık ve kapya biber dilimleri yerleştirilir. Üzerine bir tatlı kaşığı avokado sürülür. Üzerine bir sıra sotelenmiş balıklar dizilir. Turp dilimleri sıralanır. Üzerine bir kaç dal dereotu konur. Mat ile birlikte yosun sıkıca rulo yapılır. Mat yosundan ayrılarak kayar şekilde rulo tamamlanır. Yosunun pirinç konmayan kısmı ıslatılır kapanış yapılır. YouTube dan suşi yapım videolarına bakabilirsiniz. Keskin bir bıçak ile dilimleyerek servis tabağına alınıp üzerine susam serpebilir veya süzme peynir veya yoğurt ile süsleyebilirsiniz.
Yosun pirinç ile kaplanır ters çevrilir. Yukarıda anlatılan malzemeler sırayla konur rulo yapılır. Susam serpilmiş yüzey üzerinde yuvarlanıp susam kaplanır. Bıçak ıslatılarak dilimlenir. Soya sosu ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder