"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Ocak 2012 Pazar

PROBİYOTİK YOĞURT YAPIMI ***

      MALZEMELER
  • 2 litre süt
  • 2 yemek kaşığı probiyotik yoğurt 
     YAPILIŞI
      Süt kaynatılır. Evin sıcak bir köşesine şilte üzerine konmuş kapaklı borcama aktarılır. Serçe parmağı yakmayacak ılıklığa geldiğinde ; 2 kaşık probiyotik yoğurt içine 2 kaşık ılık sütten konur ve iyice karıştırılır. Yoğurt sütün içine kaymağı bozulmayacak şekilde bir kenarından yavaşça katılır. Kaymağın altından karıştırılarak sütün her tarafına mayanın yayılması sağlanır. Borcamın kapağı kapatılır. Üzeri şilte veya battaniye ile kapatılır. 8-10 saat sonra açılır, buzdolabına konur. Bir gün dinlendirilir. Probiyotik mayayı 2 yapımdan sonra yenilemeniz gerekiyor. Yapılan yoğurttan maya aldıkça maya özelliği kayboluyor ve daha sulu yoğurt oluyor.
Yoğurdu mayaladıktan sonra üzeri açık bir şekilde fırın içine de koyabilirsiniz. Fırını yakmayın. Yaz döneminde 5-6 saat içinde kışın 7-8 saat içinde mayalanır. Fırından çıkarınca da üzerini kapatmadan bir gece buzdolabında dinlendirilir.
Not:Yoğurttan ayırdığınız mayayı buzluğa koyabilirsiniz. Ekşimeden maya ayrıldığı için bir sonraki yoğurdunuz daha lezzetli olur.

2 yorum: